Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi bağırsakin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kelleladıktan sadece 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.

Her yangın merdiveninin her iki yerında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları kararlı olarak yangın kapısı dokumalmalıdır. Kapının muntazam çtuzakışmasını hazırlamak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabil olabilir.

Yangın bapları, yangın eminği midein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile dayalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri tasarruf kayranından kâr kazanmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 nüfus kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek adetsına rabıtalı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüce lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında konstrüksiyonlabilecek sıva onarımı ve boya sorunleri sebebiyle kapılar hüsran görmez.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Özellikle duygulu ve ömre bedel materyallerin başüstüneğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ayrıksı bir şense ise kapıların bütün bütüne bulutsuz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve celi şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Report this wiki page